הפעם זה לא פוסט על משהו שהכנתי, אבל קשור לאקולוגיה ומזעור השימוש בשקיות ניילון. בבלוג יש די הרבה דברים שסרגתי משקיות פלסטיק, אלה שקיות שהיו לי, שאספתי מחברים וכד'. למרות שזה חומר שאני עושה בו שימוש, אני משתמשת במה שיש, בשקיות שהאופציה האחרת שלהן היא להיזרק לזבל. אני מאד משתדלת לקחת כמה שפחות שקיות מחנויות, ולמעשה להמנע מזה ככל האפשר. הדרך הטובה ביותר היא פשוט לשאת בתיק שקיות רב-פעמיות ותיקים רב-פעמיים לקניות.
תיקים גדולים לקניות
התיקים האלה קלים, עשויים מבד סיננטי דק, וכשהם מקופלים הם תופסים מעט מאד מקום בתיק. כדאי שתמיד יהיו בתיק שניים כאלה למקרה הצורך, גם אם לא יוצאים לקניות.
אפשר גם לכבס אותם. על התיק הימני שקניתי בשופרסל כתוב לכביסה ביד, אבל אני מניחה שזה בגלל ההדפס. אני מכבסת בכל מקרה במכונה, פשוט מוסיפה לכביסה הצבעונית, לא בהרתחה כמובן.
לחלק מהם יש תיק קטן תפור לתיק, שלתוכו דוחסים את התיק המקופל (ראשון מימין, תיק של השופרסל), לחלק יש רצועה סוגרת כמו של מטריות (שני מימין, קניתי בחנות טבע), ולחלק יש תיק קטן נפרד שלתוכו מכניסים את התיק (השניים משמאל. השמאלי ביותר של מיכל נגרין וקניתי אותו בסטימצקי).
שקיות לירקות ואגוזים
לירקות אפשר לקנות שקיות רשת רב פעמייות. היתרונות שלהם, מעבר ליתרון האקולוגי, הם שאפשר להכניס ישירות למקרר את השקית עם הירקות, ולא לדאוג שהירקות יזיעו בשקית סגורה. ואפשר גם אם רוצים לשטוף את הירקות כשהם עדיין בתוך שקית הרשת אם צריך, אם כי אני לא עושה את זה.
לקטניות ואגוזים שקונים במשקל אפשר גם לקנות שקית רב פעמית, השקיות האלה קטנות יותר והן לא בדוגמת רשת.
גם השקיות האלה מתקפלות לגודל קטן והן קלות משקל, וגם את השקיות האלה אפשר כמובן לכבס.
אפשר לקנות את שקיות הרשת ואת השקיות לקטניות בכל מיני מקומות בחנויות פיזיות כמו חנויות טבע, וגם כמובן באינטרנט. יש למשל את Re-Bag, סופר שק, ואת אסיף. אם אתם מכירים יצרנים אחרים שניסיתם ואתם מרוצים, אני מאד אשמח לשמוע בתגובות.