Skip to content

שאלות ותשובות על סריגה מניילון

    אפשר לכבס את התיקים שסרגתי?

    שוטפים ידנית, ואפשר אפילו לכבס במכונה בטמפרטורה נמוכה.
    באופן אישי כיבסתי תיקים שסרגתי במכונה גם בטמפרטורה של 80 מעלות ולא קרה כלום, אבל אני לא יכולה לקחת אחריות, במיוחד כשיש הבדלים בעובי השקיות, הדוגמה ושיטת הסריגה. ליתר ביטחון עדיף לכבס בטמפרטורה 40 מעלות ומטה.

    יבוש
    תולים לייבוש על החבל, רצוי לא בשמש ישירה.
    אפשר גם במייבש הכביסה (לא בחום הגבוה ביותר שלו) אבל חשיפה ממושכת לחום המייבש עלולה לגרום לפלסטיק לאבד את האלסטיות שלו ולהיות שביר.
    שימו לב שגם חשיפה ארוכה מדי לשמש (חודשים רבים או שנים) גורמת לדהיה של הצבעים. וכמו במייבש, חום השמש בחשיפה ארוכה מדי מחליש את הפלסטיק והופך אותו לשביר. לכן אם תולים את החפץ חשוף לשמש או מניחים במרפסת או בגינה ושוכחים אותו שם הצבעים ידהו במשך השנים והפלסטיק יתפורר. בשימוש רגיל כמו כל תיק רגיל אחר, אין שום בעיה בחשיפה רגילה לשמש.

    גיהוץ?
    עדיף שלא כי בחום גבוה הפלסטיק מתכווץ.
    במקרים מיוחדים בהם כן צריך להשתמש במגהץ, כמו כשמכינים תחתית לכלים חמים, עושים את זה בצורה מבוקרת בחום נמוך יחסית בהתחלה, ועם הגנה של נייר אפייה בין הפריט למגהץ.

    כדאי לגזור מראש את כל השקיות שיש לי ולהכין סלילים מראש?

    תשובה: לא כדאי. רצוי לחתוך שקית אחת או שתיים, להתחיל לסרוג ואז לראות אם כדאי לחתוך רצועות רחבות או צרות יותר, בהתאם לסגנון הסריגה שלך ולעובי המסרגה.

    אם לא לוקחים שקיות מחנויות, איך סוחבים את הדברים שקניתי הביתה?

    תשובה: כדאי תמיד לקחת איתך תיק רב-פעמי מקופל בתיק. זה עשוי מבד דק, זה קל משקל ותופס מעט מאד מקום. אפשר לקנות כאלה למשל בחנויות כלי בית, חנויות כלי כתיבה וחנויות ספרים. לי יש תמיד בתיק אחד או שניים כאלה למקרה הצורך.

    תיקים רב פעמיים לקניות

    ואם לא לוקחים שקיות מחנויות, איך יהיו לי שקיות לסריגה?

    תשובה: לא חסר. בדרך כלל יש שקיות בבית מקודם, ויש אצל המשפחה או חברים. אפשר גם למצוא שקיות בכלובי הבקבוקים למיחזור.
    .

    איך משתמשים בשקיות משומשות, הן לא מלוכלכות?

    תשובה: בדרך כלל אלה שקיות שהכילו מצרכים יבשים, לחמים, ירקות בתפזורת או בקבוקים. מה שנשאר בפנים הוא לכלוך יבש, מנערים קצת את השקית והכל בסדר.

    אבל גם אין בעיה לכבס במכונת כביסה, לא בהרתחה כמובן. עדיף עד 40 מעלות ליתר ביטחון. אפשר אחר כך לייבש על חבל או אפילו במייבש לא על החום הכי גבוה.

    מה עושים עם השאריות של הניילון אחרי החיתוך?

    תשובה: אני הרבה פעמים שומרת ומשתמשת בזה לעבודות הלחמה של שקיות, או כחומר מילוי.

    אם צריך לזרוק, תזכרו שלפחות צמצמתם את כמות הפלסטיק שזרקתם. אפשר להשליך לפח הכתום של מיחזור האריזות. אם אין לכם באזור פח כתום אז אפשר לשים את כל השאריות בשקית, לקשור טוב ולזרוק לפח הרגיל.

    אפשר לשלב בסריגה סוגי שקיות שונים?

    תשובה: אפשר לשלב שקיות מסוגים ועוביים שונים. אבל חשוב לשים לב להבדלים בעובי החוטים, כך שהשורות הסרוגות מהשקית העבה יותר לא יהיו רחבות יותר.
    לכן אם משתמשים בשקיות שיש להן עוביים שונים, גוזרים את הלולאות/רצועות בהתאם: את השקית העבה גוזרים לרצועה קצת צרה יותר מאשר את הרצועה של השקית הדקה.

    זאת סדנת סריגה, מה העניין עם הפניה ברבים בזכר?

    תשובה: השתדלתי לנסח את התוכן הכתוב בשפה כללית שתתאים לשני המינים, זה דורש הרבה אקרובטיקה בניסוח, אבל לרוב הצלחתי. לעומת זאת בטקסט בסרטונים, כשזה דיבור חופשי ולא לפי תסריט, הפניה ברבים היא בזכר.
    בעברית הצורה הסתמית ברבים היא בזכר גם כשהרוב נקבות. יכולתי בכל זאת לפנות בנקבות, כי הרוב המוחץ של מי שיתעניין בסריגה הוא נשים וזה היה נשמע טבעי לגמרי, מה גם שהאקדמיה יכולה לקפוץ לי.

    אבל דווקא משום שמדובר בסדנת סריגה, הרגשתי שפניה בנקבות מנציחה את הרעיון שסריגה שייכת רק לנשים. במשך השנים התחלקו המלאכות השונות למלאכות לנשים (שנחשבות אמנות נמוכה) ולמלאכות לגברים, למרות שאין שום סיבה פיזית לזה, וזה התקבע.
    גם גברים יכולים לסרוג, וליהנות מהעיסוק היצירתי והמדיטטיבי הנהדר הזה, ויש אכן הרבה גברים שסורגים, אבל זה עדיין נתפש מוזר בחברה.
    לכן הפניה שלי ברבים בלשון זכר היא מכוונת, ולא רק בגלל שזו צורת ברירת המחדל בעברית.

    יש לי שאלה שאין עליה תשובה כאן!

    אפשר לכתוב שאלה בתגובות למטה, או לשלוח אלי אימייל או הודעת וואטסאפ.

    אני מאד אשמח לעזרה ממך, ואודה לך על מילוי המשוב

    לחלק הקודם

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    The maximum upload file size: 4 GB. You can upload: image, document. Drop file here

    דילוג לתוכן